tirsdag 30. november 2010

Ferdig!!

Adventskalender på plass!!

Brodert av en stolt mormor da Lynet var baby, og har dekorert veggen i trappa hver eneste desember siden. I år har den fått ny plass, i "lekekroken" i stua.
Her har forhåpentligvis mamman og pappan litt oversikt sånn at det blir med den ene pakken om dagen.

Å være 3 år før jul er jammen spennende. Det er egentlig først nå i år jeg merker kriblingen i magen hans, og gleden over å ønske seg noe (og utålmodigheten...).
I fjor hadde vi pakker på kalenderen, men på grunn av dårlig planlegging og sånn ble det hengt opp en pakke for hver dag. Ikke var han så opptatt av dem heller..

I år har jeg vært litt mer tidlig ute, og kjøpt kalenderpakkene i løpet av det siste halve året. Siden Lynet ikke kan lese kan jeg her og nå røpe at blant herlighetene som her henger innpakket er det kindersjokolader, Thomasbøker, e tog (Toby mangler i samlingen:), prisme til å se gjennom, hodelykt, litt nammis, minipuslespill, trekk-opp-leker, en film han ønsker seg (strategisk plassert på en søndag..), og Elias julehefte. Har prøvd å holde øynene åpne for kalenderpakker rundtomkring, og fikk blant annet plukket med meg noen søte småting til rundt 1 euro da vi var i Barcelona tidligere i høst. Også har snille tante Monica i Bodø hjulpet meg et godt stykke på vei, med blant annet prompepute blant bidragene!! Tror den blir VELDIG stas:) Midt i blinken!

Nå er jeg kanskje like spent som 3-åringen på hva han syns om stasen når han våkner imorra! Var veldig spent nå ikveld ihvertfall. Ante hva som var i emning.. Rundt 2130 var han fortsatt våken og proklamerte veslevoksent at "du skjønner mamma at jeg får ikke til å lukke øynene. Det er det som er problemet."
Lille skjønne:) Nå er han ihvertfall i drømmeland..

Ha en fin tirsdagskveld, måtte onsdagen bringe mange fine kalenderpakker!!

Linda

tirsdag 23. november 2010

Fast food

I dag satte jeg om muli ny fast food-rekord. Middagen var ferdig på under ti minutter. (Lover!)
Den ble kreert fra eget hode, endte opp deilig, ganske sunn, og her kommer "oppskriften".

Dette ble mer enn nok til en liten og en stor:

1 bit laksefilet fra sånn remse med frosne laksefiletbiter
1 pk fersk tagliatelle
1/2 boks hermetiske erter
4-5 cm purre i tynne ringer
1/2 gulrot
1/2 pk matfløte
Litt persille

Jeg kom hjem supersulten og startet med å legge laksefileten i kaldt vann. Heiv over vannkokeren med vann til pasta, og begynte å gjøre klar purre og erter.
Pastaen er kokt på 3 minutter, så når den er ferdig siler jeg den og skyller den i kaldt vann.
Kjelen går tilbake på plata med matfløte og purre oppi. Mens dette begynner å boble skjærer jeg laksen i små terninger. Hiver oppi laks og erter. Etter litt røring (1 minutt kanskje?) får pastaen slå følge oppi gryta.
I dag fant jeg en halv ferdigskrelt gulrot i matpakka som ble revet og drysset over. Litt persille havnet også oppi, og jeg smakte til det hele med salt og pepper.

Voila!

Min fikk stå i fred til jeg hadde hentet Lynet i barnehagen, så fløten fikk trekke godt inn, men det er absolutt ikke noe must, tror egentlig den ville vært enda bedre om jeg kunne spist den med en gang..
Også tror jeg dette funker med etpar skiver røykalaks også i tillegg til fersk laks, for å spice opp smakene..

LindaPinda

mandag 22. november 2010

4 fine klemmepunger

har jeg laget i kveld! To med griser på, og to med maur på. Maurene har følge av et stoff jeg egenhendig har farget hos Ellen, mens grisene har en frekk julerød topp. Maurene og grisene er forresten laget i sånn blandings av bomull og lin, litt tykt og godt som holder formen.
Legger meg flat for trasige bilder med grusomt lys, men det er vanskelig dette med bilder, sent om kvelden i stupmørket, med ei stue full av trehvitt panel, tre på gulvet, og noen lamper som gjør sitt beste;)

Hvis noen der ute trenger gode julegavetips til den som har "alt" er disse supre! (Jeg tar 100 kr pr stk, løp og kjøøøp......)


Ha ei finfin uke der ute!!

torsdag 18. november 2010

Ny blomsterbutikk!!

Svigerinne Monica har åpnet blomsterbutikk i Bodø I DAG!! Fryd og blomster, i Dronningens gate for lokalkjente..

Klikk inn på bloggen hennes og sjekk de lekre bildene! Nå gleder jeg meg enda mer til neste bodøtur:)

Godnatt..

Farsdag

Har jeg ikke noen flotte mannfolk i hus eller?!?
Søndag ble farsdag behørig feiret. Lynet og jeg lagde/tegnet kort på lørdag, og avtalte å overraske pappa i sengen søndag morgen. Ventetiden ble litt lang, for allerede lørdag FØR barne-tv foreslo poden at pappaen skulle gå og legge seg..
Men vi holdt ut, og søndag troppet vi opp med boller, sjokolademuffins, musli, egg, juice og te. Etterpå ble det seiltur på fjorden for far sjøl, mens vi andre koste oss inne med fyr i ovnen.
Usikker på om det var mest stas for pappaen eller Lynet å få spise muffins i sengen:)

onsdag 10. november 2010

Glede seg!

Blomsterverkstad skal ha adventskalender med daglige tips hver dag fram til jul. Med så mye fint på en blogg tror jeg det blir mye å glede seg til!

Legger en igjen en kommentar er en i tillegg med på trekningen av boken Blomstrende ideer. Dét hadde vel vært noe?!

Ha en fin dag!

Linda

mandag 1. november 2010

Den skumleste middagen

..må vel være halloweensk blodsuppe? 
Jada, jeg vet at det er gresskar som er grønnsaken som hører denne tiden til, men på coopen hadde de en pose økologiske rødbeter, faste og fine, og veldig fristende! Egentlig mest på grunn av fargen, og fordi jeg vet de er sunne. Men nå har jeg oppdaget at det jammen er digg med rødbeter! 
Sånne riflete på glass har jeg aldri hatt noe til overs for. Jeg tok standardoppskriften min på suppe, og kjørte i gang blodbadet sist fredag. (Kjøkkenet blir fort rødt, så vær forsiktig..) Skal prøve meg på en fremgangsmåte under.
 Her ligger alt klart til å gå løs på rødbete nummer to. Første runde suppe, med én løk og én rødbete gikk ned på høykant til barne-tven sist fredag, så dagens runde ble doblet.
Her surrer det to middelse løker, ett fedd hvitløk og to rødbeter i terninger. (Jo mindre du skjærer dem, jo fortere går det å koke suppa..) 
 Etter litt surring får de selskap av grønnsaksbuljong. Her har jeg juksa med en terning, har ikke noe hjemmelaget grønnsaksbuljong for hånden, selv om det sikkert ville blitt enda bedre..
Når betene er møre kjører jeg alt sammen i en blender, og nyter fargen!
Glemte såklart å ta bilde av den ferdige suppa (altfor sulten på rødsaker), så dette er restekasserollen. En god dæsj suppe, og mange bittesmå bokstavpastaer. Skal bli deilig kveldsmat!

Tenker det er masse muligheter for eksperimentering utfra denne. En dæsj fløte, kokosmelk, litt karri kanskje, eller kanskje et dryss frisk timian? Suppen som jeg har laget den er full av sødme, og smaker nydelig med litt havsalt på toppen.

Tar gjerne tilbakemeldinger...

Linda
Powered By Blogger