søndag 3. januar 2010

Barn som slår seg

En ting jeg irritererer meg veldig over er enkelte voksnes reaksjoner når barn slår seg.
"Opp igjen", "det gikk så bra", "han ble nok bare redd" eller andre smarte utsagn ramler ut av munnen på mennesker jeg ellers syns er ganske oppegående.

Hvis jeg ser et voksent menneske tryne skikkelig på isen går jeg gjerne bort og SPØR om det gikk bra, jeg konstaterer ikke -Det gikk så bra, opp igjen!!

Jeg har sett meg litt lei på enne respektløsheten overfor barn. Hvis ikke deres gråt og reaksjoner blir tatt på alvor, hvordan skal de da bli tatt på alvor? Skrike enda høyere? Spille død?

Hva med å bare gi litt god gammeldags trøst. Si at "huff så dumt at du slo deg", stryke litt over håret, og vips har du en unge i godt humør tilbake i lek igjen. Minst like fort som om du avfeide ham eller henne med at "det gikk bare bra, du ble bare redd".

1 kommentar:

  1. Hei Linda!! Hvis det er en trøst, fikk jeg ikke gjort så mye håndarbeid med små barn jeg heller!! Men med en igjen hjemme, som ofte er hos kjærsten sin, og Tom er selvgående, da blir det tid igjen til denslags. Huset er ikke!! strøkent, så her snakker vi om prioritering...... Ha en fin dag!! AnneK:-)

    SvarSlett