tirsdag 7. desember 2010

Hvetebrødsdagen

 Som nygifte har vi hatt mange fine hvetebrødsdager -men i dag var det i følge Anne på Sømna Bygdetun selveste hvetebrødsdagen vår!
Hvorfor det? Joda, på bygdetunet har de en god gammeldags "bakaromn", vedfyrt og gode greier! Anne arrangerte i dag "åpen ovn", eller åpen hert, herten er bunnen i ovnen, den flaten brødene står på.
Ivrige brødbakere som vi er meldte vi oss såklart på da vi oppdaget denne muligheten.
 Er de ikke lekre??
Vi bakte landbrød, havrebrød og småloff/baguetter. Alt etter oppskriftene til Morten Schakenda. Den bakeboka hans er verdt hver ei krone forresten!
Vi startet prosessen med å sette loffdeig i går, siden havrebrøddeigen skal ha litt loffdeig i seg. Så sto vi opp i morres og satte resten av deigen. Etter at heving var unnagjort dro vi til bygdetunet og bakte ut herlighetene.
En veldig trivelig dag sammen med Anne i Øystrandstua hvor ovnen står. - Dette gjør vi gjerne igjen..
Resultatet ble 12 brød av to ulike slag, og 8 franskbrød.
Prøvesmaking må til, og begeistringen lot ikke vente på seg.. FOR en skorpe!! For en krumme!! For en duft! (- Ikke mye gjærlukt her nei!!) Og FOR en smak!
(Og tenk at noe SÅ godt kan lages av kun mel, vann og salt...)

Steinovnsbakte brød er bare aldeles nydelig, og det var spesielt artig å få prøve de deigene vi liker best. Vi ser ganske stolte og fornøyde ut eller? En kjempestas hvetebrødsdag! (Selv om Anne til tider syntes vi kommuniserte dårlig...:)

Nå er fryseren full av brød, hurra!!

Linda

3 kommentarer:

 1. Å så koselig! Jeg googlet på vedfyrt takke og fant dere via dette søket:) Har funnet to baksteovn/takker i drengestua her som jeg vil prøve emg på, dette motiverte enda mere:) Mvh MArianne

  SvarSlett
 2. Do this hack to drop 2 lbs of fat in 8 hours

  At least 160 000 men and women are hacking their diet with a simple and secret "liquid hack" to burn 2 lbs every night while they sleep.

  It is very simple and works on everybody.

  This is how to do it yourself:

  1) Get a drinking glass and fill it with water half glass

  2) Then do this awesome hack

  you'll become 2 lbs skinnier in the morning!

  SvarSlett