tirsdag 7. juli 2009

Baking


Lovet bilde av bananbrødet fra lørdag, her er det! Får masse skryt av det, så da må oppskriften deles! Hentet fra et gammelt KK fra da jeg bodde i Bodø. Ett eller annet "frokosttema" de kjørte, og dette er liksom ett av frokosttipsene. Bruker det mest som kake til kaffen jeg da.. Men må tilstå at jeg søndag prøvde KKs tips om å spise det med smør på. OMG.... Helt vilt og kjempefarlig deilig!!!!

Men, har bakt litt mer og da.. Liker veldig godt å bruke saker og ting fra hage, natur osv. Så jeg har lett etter gode rabarbraoppskrifter. I dag ble det kokt syltetøy til kjæresten, som er glad i det, og igår bakte jeg "Cindy Crawfords strawberry-rhubarb-pie" INTET MINDRE! Den dama kan visst mer enn å posere. God ble den ihvertfall! Oppskriften finnes på detsoteliv.no -en skikkelig favorittside! Og det tok aaaltfor lang tid å laste opp bilde ikveld til at jeg gidder ett til, det får bli en annen dag..

Ellers kan jeg skuffe alle spente lesere med at Lynet dessverre ikke har sovet flere hele netter. Tvertimot.. Natt til igår var en prøvelse med show til 0230, og kvelden igår strakk seg til2200. Satser på bedre tider fra nå av -som alltid, evig optimist:)
Han har blitt stukket av ett eller annet dyr, og hovnet veldig opp i barnehagen i går. I natt ble det bare verre, og idag dro han til legen med pappaen. Allergimedisin er inntatt sammen med eplejuice i dag og ikveld, og hevelsen har begynt å gå ned. Phu.. Syns ikke sånt er noe stas. Vil helst ha han frisk og rask hele tiden!!

Oppskrift på bananbrødet fra himmelen/KK:

250 g mel
1 ts bakepulver
125 g smør
4 modne bananer
2 egg
En dæsj vaniljeessens (om du har, går bra uten også!)
175 g grovhakket sjokolade

Smelt smøret, mos bananene med en gaffel (eller stavmikseren om du er like lat som jeg..). Mens smøret smelter blander du mel og bakepulver i en bolle, sleng oppi sjokoladen også. Så blander du bananene i smøret, har i vaniljeessens og eggene. Bland vått og tørt, voilá! Jeg baker brødet i en brødform. 180 grader, midt i ovnen, ca 1 time og ett kvart. Sjekk med pinne!

En gang jeg ikke hadde sjokolade brukte jeg hakkede valnøtter, fungerte fantastisk det også!

Nyt!!

4 kommentarer:

 1. Hei!! Bananbrødet skal jeg prøve!! Har du lest Anna Wahlgren?? Det var min "bibel" da barna var små. Hun har mye bra meninger om soving....

  SvarSlett
 2. Hei.Jeg har ikke vært inn på bloggen din før nå.Det er så kjekt og se att det er så mange kreative folk i Norge.Ha en riktig fin Sommerdag.Bodil

  SvarSlett
 3. Hei igjen!! Ta fram hekletøyet!!! Forslag fra meg: Kan ikke du bearbeide Ellen til å ta en fargerunde til med oss!! Søndag 30.8 er den eneste dagen jeg har fri i neste bolk.(Hvis dere kan) Jeg skal ikke være der så lenge neste gang. Det hadde vært så gøy..... Hilsen AnneK

  SvarSlett
 4. Jeg kan jo lørdagskvelden og står gjerne opp tidlig!:-) Du kan nå meg på g-mail, quiltefia@gmail.com

  SvarSlett