onsdag 6. oktober 2010

Værøy

Mange rundt meg koste seg med "Der ingen skulle tru.." sist søndag. På oppfordring kommer her litt Værøy-fakta! 
I 2009 hadde kommunen 738 innbyggere iflg kommunens nettsted. Ytterst i Lofoten er det naturlig at mange jobber i fiskerinæringen, og både sild og tørrfisk produseres  i stor skala her ute. 
Men også turistene er velkomne, og øya har både overnattingstilbud, servering,  og spektakulære opplevelser å by på. Fuglefjellet på yttersida er et av de flotteste i landet, og yrer av liv i hekkesesongen. Om våren henger også fisken på hjell og fører med seg en umiskjennelig duft av tørrfisk:) Det blir det masse deilig mat av! Noe til oss nordmenn, men langt det meste er det italienere og andre matglade ellers  i verden som nyter. Tørrfisk er også råstoff til lutefisk om noen ikke visste det.. 
Foruten fisk og fugl er naturen virkelig Værøys fremste fortrinn. Jeg er selv fra Helgeland, som er blant det flotteste av det flotte, men Værøy er virkelig noe for seg selv. Uten at jeg har inngående kjennskap til hverken Irland eller Island tror jeg Værøy ligner litt. Stupbratte fjell kledd i grønne tepper. Hav på alle kanter, stupbratt fjell, og flatt landskap mellom toppene. 
Her blåser det friskt rundt skolten når du er ute, det er nesten det beste. Her får jeg en ro jeg ikke finner noen andre steder. Her ville det passet ypperlig med et spa.. 
 
Nysgjerrig på mer? Sjekk http://varoyrhs.com/it/news.php for info, vakre bilder, med mer. 

Reise til Værøy? Lufttransport flyr helikopter mellom Værøy og Bodø to ganger per dag. Turen tar 20-25 minutter. Det er langt raskere enn ferja, som er innom øya 1 gang per dag om vinteren, og 2 ganger om sommeren. Turen til Bodø tar fra 5,5 til 6,5 time, alt etter om den går innom Røst eller Moskenes på turen til Bodø. 


2 kommentarer:

  1. Hei!! Denne øya ser spennende ut!! Takk for informasjonen!! Håper at det er greit at jeg knabbet et bilde av deg. Den nye cafen på Ylvingen. Bare for positiv bruk i bloggen min. Jeg oppgir at det er ditt bilde!! God helg!! Annekari:-)

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, og artig Anne Kari:)

    God helg til deg også!!

    SvarSlett