mandag 1. november 2010

Den skumleste middagen

..må vel være halloweensk blodsuppe? 
Jada, jeg vet at det er gresskar som er grønnsaken som hører denne tiden til, men på coopen hadde de en pose økologiske rødbeter, faste og fine, og veldig fristende! Egentlig mest på grunn av fargen, og fordi jeg vet de er sunne. Men nå har jeg oppdaget at det jammen er digg med rødbeter! 
Sånne riflete på glass har jeg aldri hatt noe til overs for. Jeg tok standardoppskriften min på suppe, og kjørte i gang blodbadet sist fredag. (Kjøkkenet blir fort rødt, så vær forsiktig..) Skal prøve meg på en fremgangsmåte under.
 Her ligger alt klart til å gå løs på rødbete nummer to. Første runde suppe, med én løk og én rødbete gikk ned på høykant til barne-tven sist fredag, så dagens runde ble doblet.
Her surrer det to middelse løker, ett fedd hvitløk og to rødbeter i terninger. (Jo mindre du skjærer dem, jo fortere går det å koke suppa..) 
 Etter litt surring får de selskap av grønnsaksbuljong. Her har jeg juksa med en terning, har ikke noe hjemmelaget grønnsaksbuljong for hånden, selv om det sikkert ville blitt enda bedre..
Når betene er møre kjører jeg alt sammen i en blender, og nyter fargen!
Glemte såklart å ta bilde av den ferdige suppa (altfor sulten på rødsaker), så dette er restekasserollen. En god dæsj suppe, og mange bittesmå bokstavpastaer. Skal bli deilig kveldsmat!

Tenker det er masse muligheter for eksperimentering utfra denne. En dæsj fløte, kokosmelk, litt karri kanskje, eller kanskje et dryss frisk timian? Suppen som jeg har laget den er full av sødme, og smaker nydelig med litt havsalt på toppen.

Tar gjerne tilbakemeldinger...

Linda

1 kommentar:

  1. Hei!! Den ser skikkelig fristende ut!! Den skal nok prøves!! Jeg liker de på glass også!! På leverpostei, rakfisk...... Jeg ble sulten..... AnneK:-)

    SvarSlett